top of page
0

PERSONLIGE MALERIER

Når jeg maler et personligt billede, tager jeg udgangspunkt i det den enkelte person ønsker, men maler stadig intuitivt idet at jeg trækker på de inputs jeg får imens jeg maler billedet.

 

Nedenfor fremgår nogle eksempler på personlige billeder jeg har malet. 

 

 

 

Dette var faktisk det første personlige billede jeg malede til nogen - mig selv.
 

Billedet malede jeg til mig selv, med en intention om balance og glæde. Nogle af motiverne vidste jeg på forhånd skulle fremgå; jeg var for eksempel klar over at jeg ville have bjerge, vand og en sol. 

Resten kom da jeg først var i den kreative proces.

Selvom billedet er malet til mig selv, oplever jeg dog ofte andre reagere stærkt på det, og det er ikke til salg, da jeg fortsat føler det berolige mig og glæde mig med sin energi.

Første gang jeg prøvede kræfter med at male et billede til en anden, var til Ina-Marie Berthelsen.
 

Ina-Marie (http://www.ina-marie.dk) kontaktede mig med et ønske om at have et billede at hænge i sin klinik på Bornholm. Ina er zoneterapeut, Bachs blomster terapeut og lægger tarotkort.

 

Jeg var på besøg og så hvor billedet skulle hænge, men fik fra Inas side helt frie hænder til at male hvad der kom til mig.

Her ses billedet i sit nye hjem. 

Dette billede havde en hård fødsel; det var en fødselsdagsgave til min far. 
 

En dag var min far på besøg og så et billede af et træ jeg har malet, som kan ses herEfterfølgende udtrykte han et ønske om at få udskiftet et billede i sin kolonihave hvor jeg ofte er på besøg, og ønskede som udgangspunkt noget i samme stil.

Cirka et år efter leverede jeg ovenstående billede på hans fødselsdag. 

Her ses et billede malet til Birgit Eriksen.
 

Birgit så et billede jeg har malet af en flok mennesker der sidder i en rundkreds som kan ses her, og følte sig draget af blandt andet farverne, og den stemning der forekommer på billedet. Hun udtrykte at størrelsen ville passe godt over hendes fjernsyn. 

Henover en uges tid, malede jeg så dette billede til Birgit, udfra hendes ønsker og den inspiration jeg modtog i processen. 

Dette billede hænger nu hos min veninde Henriette i Roskilde.
 

Henriette og jeg har kendt hinanden i mange år, men det er først for nylig at jeg har malet dette billede til hende.

Som det somme tider er, havde jeg måske lidt svært ved at give slip på det, fordi det var så godt - men sådan er det jo med personlige billeder.

 

Selvom jeg har malet det, er det netop ikke 'mit.'

Maleriet her er malet til Velina som ønskede noget der var inspireret af moderskab. Samtidig udtrykte hun en forkærlighed for det der "stjerne-noget" jeg laver, hvilket jeg har inkorporeret i billedet. 
 

Det er rart for mig at have nogle guidelines, men selvom jeg arbejder udfra nogle ønsker, trækker jeg mindst ligeså meget på min egen inspiration. Rammerne for opgaven og den inspiration jeg har arbejder sammen for at skabe noget helt unikt hver gang. 

IMG_2301_LYSNED.jpg

Dette billede er malet som cover til et album af Masterplants. Ideen er ikke min, men de snævre rammer har passet mig fint. 
 

Udgangspunktet for billedet er Michelangelos "Creation of Adam". Ønsket for maleriet var et møde mellem en hånd og en plante. Musikken er et møde mellem planter og mennesker, altså "interspecies" (mellem arter). Mælkevejen som baggrund mente jeg var passende. 

Masterplants på facebook:

www.facebook.com/MasterPlantsOrchestra

bottom of page